När min stuga byggdes

Godmorgon bloggen! Man kan verkligen känna hur helgen bara väntar på en, en underbar känsla minst sagt. Den här helgen blir det ett besök i sommarstugan som ligger en bit utanför Uddevalla. Även fast jag var där stora delar av semestern så försöker jag att åka ut dit nu på helgerna också när det ändå är sommar. Det var för ungefär två år sedan som huset stod klart på tomten ute i Uddevalla och jag minns det såväl, från det ögonblicket när grunden av betong började läggas till det att jag kunde övernatta i stugan för första gången. Att ha en stuga har alltid varit ett mål för mig och att den dessutom skulle ligga på västkusten fanns det inte ens någon tvekan om, det var en självklarhet redan när jag började kolla på stugor. Något som inte var en självklarhet, det var att jag skulle köpa tomt istället för en färdig stuga. Faktum är att jag började kolla på bara stugor först eftersom att det kändes enklare att köpa något som var helt färdigt, det skulle inte bli så mycket jobb. Det gick några månader utan att något vettigt dök upp, men då hittade jag en relativt stor tomt som dessutom låg nära vattnet. Jag velade fram och tillbaka några gånger innan jag till slut fattade ett beslut om att gå med i budgivningen. Det här är något som jag hade sparat till väldigt länge så när tillfället väl kom så fanns det ett rejält kapital att använda sig av. Jag fick tomten och så fort bygglovet var i hamn så kunde arbetet med stugan börja. Först fick jag en stabil grund av betong och sen kom det ett gäng byggarbetare som skötte resten. Den där känslan när man kan se bara på grunden av betong hur huset någonstans kommer se ut, det var en riktigt härlig känsla.